Hoppa till sidans innehåll

SM i Tibro

25 APR 2016 20:29
Årets första SM avgjordes i Tibro och från klubben deltog Alvin Östlund och Jesper Höglund i MX2.
  • Skapad: 25 APR 2016 20:29

Årets första SM avgjordes i Tibro och det var verligen aprilväder under tävlingarna med alla vädertyper från sol till snöväder.

Lördagens träningar och kval innehöll en del olyckor men både Alvin och Jesper klarade sig lätt vidare till söndagens finaler. Det blev dock inget kvalheat om placering på grind eftersom lördagens tävlingar drog ut på tiden så tidskvalet fick gälla som grindlista.

I första finalheatet tog Alvin starten och höll sedan ledningen in i mål dock hårt uppvaktad av Even Heibye som var två sekunder efter Alvin i mål. Trean Ken Bengtsson var en minut efter. Jesper körde här in på 15:e plats.

I andra finalheatet var Alvin inblandad i en startkrach och bröt heatet. Even Heibye vann det klart och vann även totalt. Jesper blev här elva och totalt blev Alvin sjua med 25 poäng och Jesper blev 14:e med 16 poäng.

I MX 1 gjorde före detta WMK:aren Anton Wallin en grymt bra insatts. I första heatet var han elva men i det andra fick han till det rejält och var tvåa ut från start och höll länge topp tre och gick i mål på en fin femte plats och blev sjua totalt med 17 poäng.

Skribent: Ralf Ivarsson
 
   
SISU  
 

 

 

SVEMO_TA_logga

 

mylaps

 

 

 

Postadress:
Woxnadalens MK
Viken 250
82291 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info