Hoppa till sidans innehåll

Alvin segrade i Årsundas SM deltävling

04 JUL 2016 20:46
Tre åkare från WMK ställde upp i Årsundas SM deltävling och alla tre kvalade in till finalheaten
  • Uppdaterad: 04 JUL 2016 21:08

Alvin Östlund har ledigt från VM och är hemma i Hälsingland och passade på att ställa upp i Årsundas SM deltävling. Trots att han bara hade träningscykel med hem och ingen mekaniker från teamet (pappa Erik fick ställa upp som mekaniker) så var han klart snabbast i lördagens tidskval och vann även kvalheatet för placering på grind under lördagen. Även Jesper Höglund i MX2 och Michael Vincent i MX1 kvalade in till söndagens finaler.

I den första finalen i MX2 tog Alvin starten och ledde i början men en vurpa gjorde att han tappade ledningen till Even Heibye och han kunde hålla ledningen in i mål trots att Alvin tog in mycket på slutet. Jesper Höglund körde här in på 20:e plats.

Alvin tog även starten i det andra heatet och den här gången var det Heibye som vurpade i början. Alvin drog ifrån i täten och segrade med 15 sekunder före Anton Gole. Jesper körde här in på 16:e plats.

Totalt vann Alvin på 47 poäng före Anton Gole med 42 och Even Heibye med 41 poäng. Jesper Höglund slutade på 17:e plats med 7 poäng.

I MX1 blev Michael Vincent 28:a i första finalen och 22:a i den andra. Vann totalt gjorde Jesper Jönsson på maximala 50 poäng. Anton Wallin slutade på en fin åttonde plats med 23 poäng,

Skribent: Ralf Ivarsson
Epost: Adressen Gömd
 
   
SISU  
 

 

 

SVEMO_TA_logga

 

mylaps

 

 

 

Postadress:
Woxnadalens MK
Viken 250
82291 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info